GLÒRIA ARRUFAT

narradora i titellaire

Glòria Arrufat, es forma en la tècnica teatral Jacques LeCoq a Estudis de Teatre. Des d’aleshores viatja buscant el seu lloc i troba, a Galícia, un niu on crear i inspirar-se: descobreix el món dels contes i els titelles.

Treballa a Escòcia amb la Cia. The Puppet Lab, on treballa amb un espectacle de teatre d’ombres per bona part del país. Crea la seva pròpia Companyia de titelles i contes: Plum Teatre junt amb Lídia Clua . Treballen amb titelles, tant per a públic familiar com adult. Han creat els espectacles Un altre Sant Jordi (07-10) i Roxane y Cyrano, records d’una absència. Paral·lelament, el 2006 entra a la Cia. Herta Frankel, al Tibidabo on s’especialitza en manipulació de marionetes de fil.

El 2011 funda ZiPit Company, el seu primer espectacle Monstres que es va estrenar el març del 2012, ha estat a Israel, França, Mèxic i arreu d’Espanya i Catalunya. Jai, el mariner és el segon projecte de la companyia, un espectacle de marionetes de fil que es va crear a França, en el marc del Festival Ville en Fête de Rochefort i es va estrenar a la Mostra Int. titelles de Mollet el 2015. Producció del darrer espectacle de la companyia Mil bocins de Terra seca. 

Producció pròpia de l’espectacle La Bruixa Blava amb la Lídia Clua com a dramaturga.

Rodatges amb titelles i com a actriu de diferents videos i publicitat.

Col·labora en la creació i manipulació dels espectacles Patufet i Greta, la rateta que escombrava l’escaleta de la Cia. La Puntual.

També treballa fent titelles per altres companyies com ara Engruna Teatre, Ada Cusidó, Kids’n’us Taaroa Teatre, Farrés Brothers, Alma i la mar de contes, Productora Gerra 210, etc.